CASINO

Materialen
  • 4 tafels
  • fisches/muntjes
  • 1 kaartenset (zonder plaatjes)
  • 4 dobbelstenen
  • 4 reepjes papier van ca. 1 meter
  • 4 pionnen (van een bordspel)
  • een lijst met een heleboel vragen
Voorbereiding

Geef ieder kind een bepaald aantal muntjes, waarmee ze kunnen gokken.
Zet 4 tafels in de zaal en speel bij elke tafel een ander (gok)spel.
Elke persoon moet bij elk spel een bepaalde inzet doen.

Tafel 1: paarderennen

Plak 4 repen papier op de tafel, teken op elk reepje papier ca. 15 vakjes. (Laat 4 mensen tegen elkaar spelen.) Laat elke persoon om de beurt dobbelen. Het aantal ogen op de dobbelsteen is het aantal vakjes (met de pion van het bordspel). Degene die het eerste in vakje 20 is heeft de inzet gewonnen.

Tafel 2: hoger/lager (met dobbelstenen)

Zowel de speler als degene die het spel leidt moet een bepaalde inzet doen. Laat de speler met 3 dobbelstenen gooien en tel deze punten bij elkaar op. Laat nu de spelleider met 3 dobbelstenen gooien en tel ook deze punten bij elkaar op. Degene die de hoogste score heeft, heeft de totale inzet gewonnen.

Tafel 3: vragenspel

Laat de speler een bepaalde inzet doen en stel die betreffende speler een vraag. Heeft hij/zij deze vraag goed krijgt hij het dubbele van de inzet terug. Heeft hij/zij deze vraag fout is hij/zij de inzet kwijt.

Tafel 4: hoger/lager (met kaarten)

Zowel de speler als degene die het spel leidt moet een bepaalde inzet doen. Laat de speler 5 kaarten trekken uit de stapel kaarten. Tel het aantal punten van de kaarten bij elkaar op. Nu trekt de spelleider 5 kaarten uit de stapel kaarten en tel ook deze punten bij elkaar op. Degene die de hoogste score heeft, heeft gewonnen. Is de score gelijk, speel dit spel dan nog een keer.

Ik hoop dat dit een leuk programma is voor een avond bij jullie scouting,

Bérke Seelen, Scouting Baden Powell Venlo