Op deze pagina tref je een het kamppasje aan. Lees er vlug meer over!

De uitleg Het kamppasje

Hiernaast zie je een voorbeeld van een kamppasje. Dit pasje ziet er leuk uit, maar is op onze kampen van onschatbare waarde gebleken. Bij ieder getal wordt uitgelegd welke functie dat gedeelte van het pasje heeft:

  1. Onderaan het pasje zie je de dagen. Aan het begin van iedere dag maken we met een perforator of een gatentang een knipje. Zo kan het kind precies zien hoeveel dagen het kamp nog duurt. Kinderen met heimwee kunnen het misschien wel langer volhouden als ze zien dat ze al over de helft van het kamp zijn.
  2. In dit vlak staat de naam van het kind. Zo weet iedereen zijn of haar naam. Ook de gaststafleden of stafleden die nog niet zo lang meedraaien.
  3. Dit zijn de "ik lust het niet" knipjes. Komt je het gezeur op kamp bekend voor? Ik lust dit niet, ik lust dat niet. Maak met de kinderen aan het begin van het kamp de afspraak dat ze 3 dingen niet mogen lusten en dat ze een knipje ervoor inleveren. Als de knipjes op zijn moet het kind alles opeten. Je staat er versteld van wat kinderen ineens lusten, of in ieder geval opeten zonder gezeur. Bij ons werkt het prima. De kinderen maken er zelfs een sport van de meeste knipjes over te houden!
  4. Hier staat de naam, het adres en telefoonnummer(s) van het terrein waar je logeert. Raak je een kind per ongeluk kwijt (komt natuurlijk nooit voor), dan kan iedereen zien waar het logeert en contact met je opnemen.

Het kaartje draagt het kind iedere dag zichtbaar om de nek. Maak het voor de veiligheid vast met makkelijk breekbaar touw. 's Nachts mag het natuurlijk niet gedragen worden!