Programma weekend Dolfijnen

Thema Piraten


Zaterdag
12.00 uur Aankomst clubhuis
Spullen neerzetten
Afscheid ouders
12.30 uur Officiële opening met bekendmaking vinnen
13.00 uur Speurtocht

Maj (Bianca) en Jarl (Francisca) komen aanlopen. Jarl huilt tranen met tuiten. Maj vertelt dat Jarl vroeger van zijn opa een gouden verrekijker heeft gekregen toen hij 6 jaar werd. Jarl vindt het namelijk heel leuk om vanaf zijn uitkijkrots over het hele dolfijneneiland te kijken en de dieren te zien. Hij heeft met die verrekijker al veel dingen gezien. Hij zag een keer dat Otak de Otter in gevaar was en heeft Otak toen kunnen redden. Nu was Jarl aan het speuren in het bos en tot zijn grote verbazing kwam hij daar een groep piraten (Gisela, Mirelle, Mireille) tegen. Die piraten pakten zijn gouden verrekijker af en gingen deze verkopen. Zo’n goud ding levert veel geld op op de zwarte markt. Jarl is nu dus zijn verrekijker kwijt en kan maar niet stoppen met huilen. Maj vraagt of de dolfijnen misschien dit weekend kunnen helpen met zoeken. Dat willen ze natuurlijk wel. Maj vraagt aan Jarl of hij nog weet waar ze die verrekijker van hem hebben afgepakt. Jarl geeft aan dat de dolfijnen wel zijn tranen kunnen volgen, want hij heeft de hele wandeling hard gehuild. Door het volgen van de tranen van Jarl, komen we op de plek waar de verrekijker is afgepakt. Daar stuiten we op 2 piraten (Gisela en Mirelle). Die piraten zijn in elkaar geslagen en liggen bewusteloos op de grond. Als we dichterbij komen en bijna boven de piraten staan, laten ze ons schrikken. HAHA. De piraten vertellen dat zij ook de verrekijker wilden hebben, maar dat een andere piraat hen in elkaar geslagen heeft en er van door is gegaan met de verrekijker. Hij is nu over heel dolfijneneiland aan het zwalken en terroriseert het hele eiland. We komen gedurende de tocht allemaal dieren van dolfijneneiland tegen met een praatwolkje. In dat wolkje vertellen ze wat de piraat hen heeft aangedaan en welke kant hij is opgegaan. Op die manier leren alle kinderen de figuren van het eiland kennen en uiteindelijk komt deze speurtocht uit bij het clubhuis. Daar ligt een (afgebrande) brief met een rood lint eromheen van de piraat. Daarin schrijft hij dat de dolfijnen erg stom en dom zijn en dat hij ze gefopt heeft. Jullie denken toch niet dat je mij zo snel kunt vinden. Domme dolfijnen, jullie trappen overal in. Naast de brief ligt er een deel van een schatkaart verstopt in de bosjes. Die vinden de dolfijnen. Die ene helft wijst een stukje de weg naar de schuilplaats van de piraat.

15.30 uur limonade

15.45 uur balspel, omgeving bekijken, etc.

16.00 uur naar binnen. bedden opmaken, alles klaarleggen


16.30 uur Knutselen
Om het tweede deel van de schatkaart te bemachtigen, zullen de dolfijnen iets gedaan zien te krijgen van de piraat. Ze kunnen door het maken van vals geld het tweede deel van de schatkaart kopen van de 2 piraten (Gisela en Mirelle). De 6 kinderen die 20 april geïnstalleerd moeten worden, gaan apart zitten om te oefenen voor de installatie. De dolfijnen kopen aan het eind van de middag het tweede deel van de kaart, zodat we morgen kunnen gaan zoeken.

18.30 uur Diner (zelfmeegebracht brood) + soep + hotdog

19.00 uur Avondprogramma

Om te kijken hoe piraten zich redden, gaan we kijken naar een video waarin piraten voorkomen. Op die manier kunnen we truukjes leren die we morgen kunnen gebruiken in het gevecht tegen de piraat. Video Kapitein Haak of iets dergelijks, kampvuur, liedjes leren zingen

20.30 uur Limonade, koekje
21.00 uur Slapen
22.00 uur Stilte

Zondag 7 april 2002
07.45 uur Leiding opstaan
08.00 uur Kinderen opstaan
08.30 uur Ontbijt

09.15 uur Sportieve uitdaging om sterk genoeg te worden om de piraten te verslaan

Maj en Jarl trommelen de dolfijnen op om met de schatkaart op zoek te gaan naar de piraat die de verrekijker heeft gestolen. Als ze bijna op weg gaan, zeggen de 2 piraten dat het niet zoveel zin heeft om zomaar op stap te gaan. Ze zijn helemaal niet in goede conditie en ook niet sterk. De dolfijnen zullen eerst moeten trainen, voordat ze die piraat kunnen verslaan. De kinderen worden verdeeld in vinnen en per vin gaan ze een aantal sportieve spelletjes doen.
1) touwtrekken
2) schreeuwmuurtje
3) touw werpen om een paaltje
4) tennisballen (bommen) gooien
5) estafette
6) grote parachute
7) met de grote A lopen
8) ..


We oefenen tot 11.00 uur. Dan drinken we limonade en dan gaan we echt op pad. We volgen de route op de schatkaart en komen dan de piraat tegen (Mireille). Onze 2 piraten gaan eerst een gevecht aan met de piraat, maar roepen al snel de hulp van de dolfijnen in. Mireille wordt vastgebonden en uiteindelijk moet ze vertellen waar ze de verrekijker heeft verstopt. Dit vertelt ze niet zomaar, maar ze geeft de dolfijnen een geheimschrift. Als ze dit (per vin 1 geheimschrift) oplossen komen ze alle vier ergens anders uit. Als ze nu in een rechte lijn naar elkaar toe lopen, zullen ze de verrekijker vinden. Jarl is helemaal opgelucht en ze gaan terug naar het clubhuis. Daar krijgen alle kinderen van Jarl een oorkonde dat ze piraten kunnen bestrijden. Ze zijn echt slim, sterk en stoere dolfijnen.

12.30 uur Lunchen
13.00 uur Opruimen bedden en lokaal
14.00 uur Einde weekend

Met dank aan Mireille van der Heiden Satoko Kitahara voor het aanleveren van dit mooie draaiboek