The Flintstones

Inleiding: De Flintstones zijn een prehistorische familie die wonen in het stadje Bedrock. Oertijd en hedendaagse tijd zijn in het verhaal door elkaar verweven. Zo hebben de flintstones een stenen televisie, een olifant als douche, dinosaurussen als vervoer... . Fred en Wilma wonen in een soort tent (de pergola) die we prehistorisch inrichten (frigo, tv, tafelke, zetel, radio? ). Barney verjaart over enkele dagen op kamp en Fred wil hem een heel speciaal cadeau geven, alleen weet hij nog niet goed wat. Samen met de leden komt hij op het idee om een playback-show te organiseren...

Dag 1

Fred en Wilma komen voor het eerst ten tonele. Fred legt de leden uit dat ze nu in Bedrock zijn, een prehistorisch dorp. Fred vertelt ook dat Barney, zijn vriend, over enkele dagen verjaart en dat hij een grote verrassing plant. De leden mogen absoluut niets verklappen tegen Barney. Ze moeten hem doen geloven dat we zijn verjaardag vergeten zijn. Hierop komt Barney aan in het huis van Fred & Wilma. Begroeting en dergelijke (Fred doet teken dat leden moeten zwijgen over verjaardag) Barney en Fred keuvelen wat en komen uit op de reglementen van Bedrock.

KAMPREGLEMENTEN VOORSTELLEN

Na de voorstelling van de reglementen valt het Fred en Barney te binnen dat het vandaag PREHISTORISCHE SPELEN zijn in Bedrock. We kunnen misschien meedoen. Het zijn hele toffe sporten en we maken kans om te winnen.

Er heerst een beetje onenigheid tussen Fred en Barney. Na het grote prehistorische spel denken beide dat ze beter zijn dan de andere. Betty heeft een idee: we houden een soort tweekamp. De leden verdelen zich in twee groepen (een bij Fred en 1 bij Barney).

GOKSPEL EN DOE-OPDRACHTEN door Betty

Dag 2

Barney is een hele dag gaan werken en Fred heeft vrij genomen om met de leden op zoek te gaan naar een geschikt cadeau voor Barney. Fred heeft van Betty (zit mee in het complot) vernomen dat Barney zot is op muziek en optredens. Daarom wil hij een groots optreden organiseren voor heel Bedrock waarbij Barney zijn lievelingsgroep dan optreed. Een probleem: Fred weet natuurlijk niet hoe hij zoiets moet aanpakken. Gelukkig weet Wilma wel een aantal mensen wonen die ons zouden kunnen helpen. Ze haalt de routebeschrijving boven en we gaan op weg.

DAGTOCHT MET TUSSENDOOR OPDRACHTEN

Na de dagtocht krijgen de leden wat tijd om tot rust te komen. Ze kunnen zich verfrissen, wat strips lezen, kaartjes schrijven.

Na het avondeten komt Barney al klagend en zagend bij de leden aan. Hij denkt immers dat Fred zijn verjaardag vergeten is. De leden mogen natuurlijk niet verklappen wat we aan 't organiseren zijn. Barney. wil trouwens ook wel eens weten wat er nog allemaal te gebeuren staat in zijn leven en besluit om naar een waarzegster te stappen.

WAARZEGGERSAVOND door Fred

DAG 3

We hebben nu al heel wat informatie over de te organiseren show. Laten we eens de instrumentenbouwer raadplegen en een aantal instrumenten in elkaar boksen om onze liedjes te spelen. Ook moeten er cadeautjes gemaakt worden om aan Barney te geven. (tekeningen)

KNUTSELEN

Fred heeft de kampplaats nodig om een aantal dingen te regelen. Maar Barney mag daar absoluut niet bij zijn. We moeten dus een smoes zoeken om Barney weg te krijgen. We laten de leden zelf aanbrengen dat we zouden kunnen gaan zwemmen. Barney doet dat graag. (eventueel dit toneeltje voor het eten plannen als de tijd krap is)

Tot aan het slapengaan krijgen de leden tijd om in hun groep hun nummertje in te oefenen voor de playback-show van morgen. Dansje, bewegingen, showkes, ...

DAG 4

Barney komt ons vragen van wie die taart was. Hij heeft er 'per ongeluk' een stukje van gegeten. Hij is trouwens erg ontgoocheld dat Fred zijn verjaardag vergeten is en laat dat ook duidelijk merken. Als hij weg is komt Fred reclameren omdat zijn taart opgepeuzeld is. Barney heeft die helemaal opgepeuzeld. We zitten in de rats. We hebben geen eten meer voor het avondfeest. We moeten dus op zoek naar een alternatief. Doorheen een bosspel geraken we gelukkig nog aan wat fruit om fruitbrochettes te maken. We moeten nu wel opletten dat Barney ons niet betrapt.

BOSSPEL

De suprise-show kan beginnen. Barney wordt met een smoesje naar de versierde feestzaal gelokt en daar zitten al de leden klaar om hem te verassen. De cadeautjes worden overhandigd en Fred Kondigt een spetterende show aan. De verschillende groepen treden op. Tussendoor zorgt de cameraploeg voor wat entertainment. Ze nemen interviews af van de groepjes en Barney Hierna volgt de feestelijke maaltijd.

VERRASSINGSSHOW VOOR BARNEY'S VERJAARDAG

Nu volgt onze slotact van de Flintstonesband. Met heel veel show sluiten we de playbackshow af en Barney is enorm ontroerd. Hij heeft immers ook nog iets voor ons. Hij overhandigd de aandenkens.

KAMPVUUR.

Met dank aan Thomas Ducatteeuw (KSA Waregem, België)