Kampidee "Verre Landen"

BONTE AVOND - China

De bonte avond zal uit een aantal onderwerpen bestaan:
- sumo-worstelen
- demonstratie stokjes steken
- datingshow
- disco


SUMO-WORSTELEN

Het is de bedoeling dat een aantal welpen het op gaan nemen tegen Patrick. Ze moeten hem uit een cirkel proberen te duwen.
Het was eigenlijk de bedoeling dat de welpen en Patrick beiden in zwembroek zouden worstelen, maar aangezien de welpen het van tevoren niet weten en ze overdag zijn gaan zwemmen, zal dit niet zo gemakkelijk gaan. We zullen daar dus moeten kijken of dit wel of niet mogelijk zal zijn.

DEMONSTRATIE STOKJES STEKEN

Er worden een aantal kabouters met lange haren uit de zaal gehaald die de haren opgestoken krijgen met Chinese stokjes. Dit zullen allemaal gekke kapsels worden met heel veel stokjes.

DATINGSHOW

De datingshow wordt een stafshow, waar de kinderen naar gaan kijken. Hoe en wat zal op die avond wel duidelijk worden.

DISCO

Na afloop van de Chinashow is er voor de staf en de kinderen nog een disco. Daarna kunnen de overvliegers ook wat langer opblijven.
kampvuur

Dagthema: Brazillie
Datum :zondag 29-07-'01
Tijd :19:00t/m 22:00
Organisatie:paul & Patrick

Verhaallijn:
De kinderen moeten door middel van workshops bewijzen aan 2 mafia bazen(of 2 agenten van de vreemdelingen politie) dat ze genoeg kennis in huis hebben over brazillie,als ze kunnen bewijzen dat ze genoeg weten over brazillie kunnen ze voor een dag een verblijfsvergunning krijgen.


doel:
Per groepje doen ze een workshop .Het resultaat van de workshops wordt gepresenteerd rond het kampvuur
de workshops muziek,dans,toneel en kokkerellen moeten samen onderdeel worden van de 2 a 3 hoorspelen
zodat er een groot geheel ontstaat.bij muziek en dans moet er interactie met het plubliek gecreerd worden (klappen, stompen, ....)


Deelnemers:
Er zijn 5 groepjes (van uitgaande dat er 40 kinderen zijn)
muziek 10 kinderen paul & patrick
dans 10 kinderen lea & manon
kokkerellen 5 kinderen kookstaf & kim
hoorspel 10 kinderen bart & sharon (eveline)
toneel 5 kinderen dannielle & lotte
groepjes worden gemaakt door een enqueten die ze tijdens het eten (lunch)moeten invullen (daar door krijg je in elke workshop kinderen die er geinterseerd in zijn)

soort workshops :
muziek met verschillende dingen zoals blikken, olievaten, stokken, enz,enz muziek maken
dans op brazilliaanse muziek een dansje opvoeren b.v. een regendans o.i.d.
kokkenrellen lekkere hapjes koken/bakken en alc.vrij cocktails maken voor iedeen.(voor bij kampvuur)
hoorspel een hoorspel maken door middel van trefwoorden die wij geven bv regendans ,grindpad enz enz.
toneel de kinderen krijgen een verhaal en daar moeten ze het toneelstuk op spelen.

alle workshops zijn in thema brazillie

benodigheden :
verkleed spullen-tafels-blikken-olievaten- stokken-stof(lappen)dun touw-tape-hamers-ruberenhamers (kortom alles waar je geluid mee kunt maken)
cd brazilliaanse muziek
kookspullen en cocktail benodigheden.(nog niet bekend)
trefwoorden hoorspel-knutselmatriaal -doosjes enz
verhaal toneel .
en nog veel meer!!

rustige quiz

Dagthema: Australie
Datum: Woensdag 1-8-'01
Tijd: 10.00 t/m 12.00 uur


Verhaallijn :
Dat de kinderen tips(aanwijzingen)kunnen verdienen die ze de weg wijst in de richting van de diamant(kaart)

Doel spel:
Dat ze de vragen en opdrachten goed volbrengen en daarmee geld kunnen verdienen waarmee ze de tips(aanwijzingen) kunnen kopen.


Deelnemers:
Verdeeld over groepjes afhankelijk vaan het aantal kinderen.


Sfeer:
Spelleiding verkleed als "rangers"(soort tropenhelm types)
en een bankier(die steeds de score uitbetaald in cash $$)

soort vragen en opdrachten:
A,B,C vragen - videovragen (stellingen) - tekenvragen - waar en nietwaar - doeopdrachten.
vragen zo veelmogelijk over Australie en kamp(rodendraad)


Spelvorm:
puntensysteem:alle groepjes krijgen een bedrag van 1000$ aan speelgeld
per vraag kunnen ze geld inzetten max. helft min. 50$
na een aantal vragenronden wordt de score uitbetaald.

Elk groepje krijgt 3 mascotte's (kangroo)
de mascotte's kunnen voor verschillende manieren ingezet worden (elke mascotte mag maar 1x ingezet worden)
mascotte 1:safety - waneer ze een antwoord op een vraag niet zeker weten dan wordt er maar de helf van hun ingezette punten ingenomen als de vraag fout is .
mascotte 2:verdubbellaar - verdubbeld je inzet bij een goed antwoord(bij zekerheid)
mascotte 3:hulplijn - dan kunnen ze de hulp van een staflid inroepen.

(aan de mascotte moet duidelijk te zien zijn om welke mascotte soort gebruikt wordt.)

*voordat de vraag of opdracht gesteld wordt, wordt er eerst een tipje van de sluier opgetild
aan de hand van die tip kunnen ze de inzet bepalen en kunnen ze overleggen of er een mascotte ingezet wordt.
*de inzet moet in eenheden van 50$.
*de vraag/opdracht wordt gesteld
*het antwoord moeten ze op een papier schrijven/tekenen.
*dan geven de rangers het antwoord
*bankier houdt score bij
*na een aantal vragen/opdrachten wordt het geld uitbetaald.

benodigheden:
*vragen/opdrachten
*A,B,C bordjes (x aantal groepjes)
*waar/nietwaar bordjes(x aantal groepjes)
*videomatriaal en tv (videorec. - patrick)
*papier en stiften
*thema aankleding-kleding spelleiding/bankier en een geldkoffer.
*veel geld
*benodigheden doeopdrachten (marjon)


a,b,c vragen:

  1. welke vorm heeft australie : A).laars B) een boemerang C).een hondenkop (antwoord C)
  2. wat is de hoofdstad van australie: A) Sydney B)Canberra C) Melbourne (antwoord B)
  3. wat is de munteenheid van australie: A) austr. dollar B)us dollar C) zim dollar (antwoord A)
  4. hoeveel zeeen en oceanen liggen er rond australie: A) 4 B) 6 C) 8 (antwoord B)
  5. uit hoeveel provincie's bestaad australie: A)4 B)6 C) 7 west aus.-noord aus.-queensland-zuid aus.-new souht wals -victoria -tasmanie (antwoord C)
  6. hoeveel maal groter is australie dan nederland: A)+- 100x B) +- 175x C) 200x (antwoord C)
  7. Waar zit een jong van een kangaroe bij zijn moeder: A) op haar rug B in een zak aan de buik C) aan haar been (antwoord B)
  8. hoe oud kan een struisvogel worden : A) 5 a 10 jaar B) 10 a 15 jaar C) 20 a 30 jaar (antwoord C)
  9. hoe heet een boemerang die niet terug komt A) boemerweg B) stok C) boemerwrong (antwoord B)
  10. hoe zwaar kan een struisvogel ongeveer worden A)150-200 kg B) 50-100 kg C) 200-250 kg (antwoord A)
  11. Wat betekent in Australië een barbie: A) een pop B) een opgetutte vrouw C) een BBQ (antwoord C)
  12. Werd een boemerang oorspronkelijk gebruikt: A) als speelgoed B) om mee te jagen C) om post mee te verzenden (antwoord B)
  13. Een didgeridoo is A) een instrument B) een soort kangaroo C) een Australisch automerk (antwoord A)

vragen over het kamp zelf moeten we een dag van te voren maken dan weten we wat er allemaal gebeurt is die week..


tekenopdrachten :

  • teken een kangaroe met baby
  • teken Australië
  • teken de duisteren diamant (hoe jullie denken dat ie er uit ziet) deze opdracht altijd goed
  • teken een koalabeertje
  • teken de pootafdruk van een struisvogel


waar/nietwaar vragen: (videostellingen)

  1. eskimo's hebben meer dan 10 worden voor sneeuw en ijs (waar)
  2. Waneer je een stuiver in een glas coca-cola doet en het een paar dagen laat staan, is het koper van de stuiver naar een paar dagen niet meer te vinden. Het is dan verteerd door de coca cola (nietwaar)
  3. De Romeinen vermaakte zich de eerste eeuw na Christus met arena gevechten, waarbij onschuldige en ongewapende christenen het moesten opnemen tegen leeuwen en andere wilden beesten.(nietwaar)
  4. als je een cd een half uur in de magnatron legt wordt de geluidskwaliteit beter (nietwaar)
  5. Charlie Chaplin verloor ooit een Charlie look-a-like wedstrijd, hij werd slechts zevende en zijn broer werd eerste (waar)

doe-opdrachten:

maak met je groepje een toren met zo veel mogelijk mensen (het gaat er niet om dat hij hoog is)

knutsel met je groepje m.b.v. papier-schaar-stift-lijm een Chinese draak binnen 5 min

Leg met de kledingstukken die de deelnemers van je groepje aanhebben zoveel mogelijk letters van het woord AUSTRALIE op de grond. Per goede letter is 50 dollar te verdienen. (schoenveters tellen ook mee)

Met dank aan Jan "Shere Kahn" Breur, Waingoengahorde Sioniegroep Veenendaal voor het aanleveren van dit draaiboek