Paasspel

Het spel:

Het paasspel bestaat uit quizvragen en uit pictionary opdrachten. Het wordt gespeeld door een paar teams (dit ligt aan de grote van de groep). Bij de quizvragen spelen alle teams mee. Bij het goed beantwoorden van een vraag krijgt het team een paasei. Een team heeft gewonnen wanneer ieder teamlid in een team een paasei heeft. Bij het pictionary gedeelte tekent een kind iets op het bord/papier en moet zijn of haar team raden wat het is, dit gaat op tijd( klok, zandloper).

Bij een groep van +/- 30 kinderen zijn 3 teams genoeg. Ieder team zit bij elkaar. Ze bespreken eerst hoe hen team gaat heten, de naam moet iets met Pasen te maken hebben.

De kinderen mogen niet door elkaar heen praten. Bij het beantwoorden van de vragen moeten ze eerst met elkaar overleggen. Meteen het goede antwoord schreeuwen mag niet, ze zijn een team en moeten samen spelen. Wanneer een team toch gaat schreeuwen, of ruzie krijgt moeten ze dat binnen het team oplossen. Teams die zich niet aan de regels houden bij een vraag worden voor die vraag gediskwalificeerd.

De benodigdheden:

Quizvragen:

De quizvragen zijn onderverdeeld in stellingen en open vragen. Dit wissel je gewoon af.

De stellingen:

De stellingen leest despelleider voor, de teams overleggen en steken dan hen bordje op.

Open vragen:

Tekenopdrachten:

Afsluiting:

Per goed antwoord krijgt een team dus een paasei. Deze worden verzamelt en nog niet opgegeten. Wanneer in een team genoeg paaseieren zijn voor alle teamleden stopt het spel. Het winnende team krijgt een applaus. De andere teams krijgen, omdat het bijna Pasen is, ook allemaal genoeg paaseieren.

Dit spel kunnen we je beschikbaar stellen dankzij Leerkrachtig