POKÉMON OPKOMST

 

Benodigdheden

  • Pokémon-naamkaartjes
  • Spullen om maskers te maken
  • Hindernisbaan, in te vullen naar eigen smaak
  • Pokémon "Earth-Badges" (Diploma's naar eigen ontwerp)
  • 2 aparte doosjes

Voorbereiding

Achtergrondinfo.

In een land hier heel ver vandaan, genaamd Kanto, woont Professor Oak. Hij wordt ook wel de Pokémonproffessor genoemd, omdat hij tot de beste proffessoren op het gebied van Pokémon van de wereld behoort. Hij is ook de beheerder van de starters-pokémon in Kanto; mensen die pokémontrainer willen worden krijgen waarschijnlijk hun eerste Pokémon van proffessor Oak.
Pokémontrainers trekken door Kanto en verzamelen in diverse steden BADGES, symbolen dat je de plaatselijke GYMLEADER (gerenommeerd pokémontrainer met een eigen gevechtshal) hebt verslagen in een Pokémongevecht. Pas als je alle 8 badges hebt, en dus alle officiële gymleaders hebt verslagen, kun je deelnemen aan de Pokémon League (Kampieoenschappen voor de beste pokémontrainers) op het Indigo Plateau nabij Viridian City.

Eén van de GYMS (Pokémon gevechtshal), te weten de gym in Viridian City, is van Giovanni, de baas van het kwaadaardige Team Rocket. Team Rocket is een leger van bandieten die door heel Kanto pokémontrainers overvallen en hun pokémon stelen.

Twee van de gevaarlijkste leden van Team Rocket zijn Jesse en James, een zeer ijdel duo met gevoel voor stijl. Ze houden van grootse entrees, en iedereen is bang als deze twee ergens opduiken.

Hoofdpersonen

  • Professor Oak
  • Jesse (Team Rocket)
  • James (Team Rocket)
 

Het Spel

Programma

13.30 Openen in pokémon stijl. Professor Oak stelt zich voor aan de kinderen, als plotseling de schurken van Team Rocket ten tonele verschijnen


Jesse: Het wordt tijd dat de welpen eens iets anders gingen verzinnen
James: Dus gaan we vandaag op een andere manier beginnen
Jesse: Om de wereld van verder verval te behoeden
James: Om de mensen van ons volk te kunnen beïnvloeden
Jesse: Om de kwaadaardigheid van liefde aan te tonen
James: Om dichter bij de sterren te komen
Jesse: Jesse…
James: En James…
Jesse : Team Rocket is nog sneller dan het licht
James: Vecht als een man of geef je over en zwicht…
Professor Oak vraagt wat ze hier komen doen. Het antwoord luidt, dat Team Rocket heeft vernomen dat professor Oak speciale wedstrijdpokémon aan het fokken is en dat Giovanni opdracht heeft gegeven aan Jesse en James om deze te stelen. Maar dat gaat zomaar niet, zegt professor Oak. Maar ze kunnen de wedstrijdpokémon wel winnen, als ze de weddenschap aangaan. Daar moet wel tegenoverstaan, dat als ze de weddenschap verliezen; de badge van de Viridian City Gym overhandigen.

13.40 Grabbelen. Professor Oak heeft een doosje met de gegevenskaartjes van de wedstrijdpokémon, waaruit de kinderen eentje mogen grabbelen. Op zo'n kaartje staat de naam van zo'n pokémon, het type, en de naam van een bekende pokémontrainer die ook zo'n soort pokémon hebben. (Voorbeeld: Pikachu, Electrotype, Ash). BELANGRIJK: DE KINDEREN MOETEN ZUINIG OP HET KAARTJE EN NA HET MASKERS MAKEN WEER HET KAARTJE INLEVEREN; ZODAT WE DE KAARTJES IN DE TOEKOMST OOK NOG KUNNEN GEBRUIKEN!

13.45 Maskers Maken. Naar aanleiding van het kaartje dat de kinderen hebben gekregen, maken ze een masker. Daarna doen ze hun kaartje in een ander doosje dan waar die uitkwam, zodat we daarna de pokémon kunnen verdelen.

14.05 Ik kies jou! Om de beurt trekken Team Rocket en Professor Oak een kaartje uit het tweede doosje (waar de kaartjes van de kinderen dus inzitten), zodat er 2 teams van pokémon ontstaan. Sommige kinderen kunnen vergeten welke pokémon ze zijn. Daarom is het handig om ook op een lijstje te hebben staan welk kind welke pokémon is.

14.10 De Pokémon-race. Rondom het scoutinggebouw ligt een parcours met een klimding, banden, evenwichtsbalk, zigzag stukje, ei op een lepel, touwbrug, tijgerend door zandbak. Van beide groepjes gaat er steeds 1 pokémon (welp) van start, die het parcours volgt en bij de finish een welp uit zijn groepje aantikt die vervolgens ook het parcours volgt. (Estafette)
Als de kinderen het parcours erg snel hebben afgelegd, kunnen ze het best meer dan 1x doen. Ervaring leert echter dat we er beter kunnen van uitgaan dat ze er langer over doen dan korter.

14.45 De uitslag. Er zijn 2 mogelijkheden.
1) Het Pokémonteam van Professor Oak heeft gewonnen. Team Rocket moet alle pokémon weer teruggeven en ook de Earth Badge (Badge die je kunt winnen in de Viridian City Gym) uitreiken.
2) Het Pokémonteam van Team Rocket heeft gewonnen. Maar omdat Jesse en James gezien hebben hoe erg de pokémon zich hebben ingespannen, besluiten ze uit respect om de pokémon terug te geven en de Earth Badge uit te reiken.
Hoe dan ook, er is een happy end.

14.50 LIMONADE.

15.00 Hollandse Leeuw of ander spel, leuk als er een pokémon-draai aan wordt gegeven

15.30 Sluiten in pokémonstijl.
Jesse: Bereid je maar voor
James: Want hier zijn we weer hoor
Jesse: Om de wereld van verder verval te behoeden
James: Om de mensen van ons volk te kunnen beïnvloeden
Jesse: Om de kwaadaardigheid van liefde aan te tonen
James: Om dichter bij de sterren te komen
Jesse: Jesse…
James: En James…
Jesse : Team Rocket is nog sneller dan het licht
James: Vecht als een man of geef je over en zwicht!
TEAM ROCKET HOUDT HET WEER VOOR GEZIEN!!!!!!!!!!!

Deze leuke opkomst kunnen we je aanbieden dankzij Jan Breur, Welpen Sioniegroep Veenendaal